Επασφάλιστρο νέου οδηγού

Το επασφάλιστρο νέου οδηγού είναι μια επιπλέον επιβάρυνση στο ποσό της ασφάλειας του αυτοκινήτου που πληρώνουμε (στο κόστος της αστικής ευθύνης), προκειμένου να παρέχεται η ασφαλιστική κάλυψη και σε νέο ή οδηγό.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι το ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες θεωρούν ότι οι νέοι οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς στην πρόκληση ατυχημάτων, εξαιτίας της δεδομένης απειρίας τους, άρα και πιο ζημιογόνοι για τις ίδιες, που θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα».

youngdriver2

Ποιοι θεωρούνται νέοι οδηγοί;

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών νέοι οδηγοί θεωρούνται όσοι:

  • είτε είναι κάτω των 23 ετών, άσχετα με το πόσο χρονικό διάστημα κατέχουν δίπλωμα οδήγησης (ελάχιστες εταιρίες υπολογίζουν μέχρι και το 25 έτος),
  • είτε κατέχουν δίπλωμα οδήγησης για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση ατυχήματος αν δεν είναι δηλωμένος ο νέος οδηγός;

Εάν αποκρύψουμε κάποιο εκ των παραπάνω στοιχείων από την ασφαλιστική μας εταιρία, προκειμένου να μειώσουμε τα ασφάλιστρά μας, σε περίπτωση ατυχήματος η εταιρία θα αποζημειώσει μεν τον οδηγό του οχήματος που εμπλέκεται στο ατύχημα και δεν ευθύνεται για αυτό αλλά εμείς θα έχουμε ως συνέπεια:

  • την καταβολή προστίμου 60% επί των ετήσιων ασφαλίστρων, το οποίο οφείλουμε να καταβάλλουμε πριν την πληρωμή της ζημιάς.
  • την αποζημείωση του 50% της ζημιάς, εάν έχουμε μικτή ασφάλεια.

 

Μπορεί να μειωθεί το συνολικό κόστος της ασφάλισης με επασφάλιστρο;

Καθώς δεν κοστολογούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες με τον ίδιο τρόπο (και με το ίδιο ποσοστό) το επασφάλιστρο νέου οδηγού, υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε το συνολικό κόστος των ασφαλίστρων, ακόμη και όταν αυτά συμπεριλαμβάνουν νέο οδηγό.

  • Έτσι μπορεί μια εταιρία που συνήθως παρουσιάζεται ακριβότερη να χρεώνει το επασφάλιστρο λιγότερο από κάποια άλλη, συνήθως φθηνότερη. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση η “ακριβή” αποδεικνύεται περισσότερο συμφέρουσα.
  • Με παρόμοιο συνδιαστικό τρόπο μπορεί να μειωθεί το συνολικό κόστος των ασφαλίστων, εάν συνυπολογίσουμε πιθανές εκπτώσεις ιδιότητας (δημόσιος υπάλληλος, ένστολος, άνεργος κ.ά.) που παρέχονται ή όχι, από εταιρία σε εταιρία.
  • Υπάρχουν εταιρίες που υπολογίζουν το κάθε κριτήριο επασφάλιστρου χωριστά (αθροιστικά), ενώ άλλες κατά συγχώνευση.
  • Ορισμένες εταιρίες έχουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, ανάλογα με το αν ο νέος οδηγός είναι και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Είναι πολύ σημαντικό να δηλωθεί ο νέος οδηγός από την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ώστε να μην εμπλακεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ακόμη περισσότερο πρέπει να προσέχουμε:

  • Σε ποιόν επιτρέπουμε να οδηγεί το όχημά μας, δηλαδή να ελέγχουμε εάν πληρεί τα κριτήρια ή εμπίπτει στους περιοροσμούς του νέου/καινούργιου οδηγού.
  • Ποιό όχημα άλλου ατόμου θα χρησιμοποιήσουμε εμείς  εάν είμαστε νέοι οδηγοί.

Έτσι, όταν αναζητάμε ασφάλεια αυτοκινήτου, μας χρειάζεται ένας έμπειρος και υπεύθυνος ασφαλιστικός σύμβουλος, ικανός να μας καθοδηγήσει και να μας μειώσει αποτελεσματικά τα ασφάλιστρα που πληρώνουμε. Για τον λόγο αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό πακέτο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας!

chat(1)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ
telephone-operator
ΖΗΤΗΣΤΕ
ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

Βρείτε μας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης

Έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης με επιτυχία! Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας!

Παρουσιάσθηκε σφάλμα. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.

Η SimpleACT θα χρησιμοποιήσει τα παραπάνω παρεχόμενα στοιχεία, κατά περίπτωση, για επικοινωνία και ενημερώσεις. Τα εν λόγω στοιχεία δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή άλλη εταιρία.