simpleACT

Tι επηρεάζει την αξία μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου;

car resale

Η μεταπωλητική αξία ενός καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, οι οποίου λειτουργούν κατά περίπτωση θετικά ή αρνητικά. Πριν επιλέξετε το νέο σας –καινούριο ή μεταχειρισμένο- αυτοκίνητο, θα πρέπει να σκεφτείτε, ότι κάποια στιγμή θα θελήσετε (ή θα χρειαστεί) να το μεταπωλήσετε.

Η αξία του θα εξαρτηθεί εκείνη τη στιγμή από ορισμένους παράγοντες, τους οποίους είναι καλό να τους γνωρίζουμε εκ των προτέρων, γιατί μπορούμε να τους επηρεάσουμε και οι ίδιοι.

Επίσης, δεν χάνουν όλα τα μοντέλα με τον ίδιο ρυθμό την μεταπωλητική τους αξία, η οποία διαμορφώνεται κυρίως με βάση τις εξής παραμέτρους:

Κυβισμός – Τέλη Κυκλοφορίας – Φορολογικό καθεστώς

Στην Ελλάδα γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση τα μοντέλα μικρού κυβισμού, που πληρώνουν χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και έχουν οικονομικό κόστος χρήσης. Αντίθετα, έχουν χαμηλή ζήτηση τα αυτοκίνητα μεγαλομεσαίου κυβισμού, στα οποία μειώνονται οι αξίες μεταπώλησης με γρηγορότερους ρυθμούς.

Αξιοπιστία Μάρκας – Κόστος Συντήρησης

Υπάρχουν μάρκες, που θεωρούνται πολύ αξιόπιστες και άλλες, που χαρακτηρίζονται ζημιάρικες, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται οι τελευταίες, γιατί οι τιμές μεταπώλησης των μοντέλων τους είναι χαμηλές. Επίσης, κάποιοι εισαγωγείς έχουν τη φήμη, ότι είναι…φαρμακείο στα σέρβις τους, γιαυτό προτιμήστε μάρκες με καλό όνομα στις υπηρεσίες after sales.

Εμπορική πορεία μοντέλου – Προσφορά/Ζήτηση

Ένα εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο, σημαίνει ότι έχει βγει καλό και έχει ικανοποιήσει τους κατόχους του. Αντίθετα, ένα μοντέλο με κακή πορεία πωλήσεων συνήθως έχει παρουσιάσει προβλήματα και δεν προσφέρεται για αγορά. Η καλύτερη διαφήμιση για ένα αυτοκίνητο, είναι όταν βλέπετε να κυκλοφορούν πολλά τέτοια στους δρόμους.

Εργοστασιακή Εγγύηση​

Στα συν μίας πολυετούς εγγύησης είναι και η υψηλή αξία μεταπώλησης. Επίσης, η εγγύηση ισχύει μόνον με τον όρο της τακτικής συντήρησης σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, άρα τέτοια μοντέλα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σωστά ελεγμένα και σε καλή τεχνική κατάσταση.

Καύσιμο – Κατανάλωση

Τα ντίζελ παραμένουν φετίχ για τον Νεοέλληνα οδηγό και κρατούν ψηλά τις αξίες τους. Αυτό ισχύει γενικότερα για τα μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης, βενζίνης και πετρελαίου.

Βέβαια οι εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης απέχουν πολύ από τις πραγματικές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε ψάχνοντας στον Ειδικό Τύπο.

Πραγματική Κατάσταση – Χιλιόμετρα – Αριθμός Ιδιοκτητών

Μην δίνετε σημασία μόνον στη βιτρίνα. Ένα αυτοκίνητο που αστράφτει, μπορεί να έχει κρυφά προβλήματα, που θα τα ανακαλύψετε μόνον με έναν σωστό έλεγχο.

Υποπτο σημάδι είναι και τα ασυνήθιστα λίγα χιλιόμετρα, ιδιαίτερα αν είχε αλλάξει το αυτοκίνητο αρκετά χέρια. Προτιμήστε μοντέλα από πρώτο χέρι, που έχουν ταξινομηθεί καινούρια στην Ελλάδα και αποφύγετε εκείνα με πολλούς ιδιοκτήτες και τα οποία έχουν εισαχθεί μεταχειρισμένα από το εξωτερικό.

Πηγή: insuranceworld.gr

Βρείτε μας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης

Συγχαρητήρια! Έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης με επιτυχία! Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας!

Παρουσιάσθηκε σφάλμα. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.

Η simpleACT θα χρησιμοποιήσει τα παραπάνω παρεχόμενα στοιχεία, κατά περίπτωση, για επικοινωνία και ενημερώσεις. Τα εν λόγω στοιχεία δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή άλλη εταιρία.