5 λάθη που κάνουν τον αερόσακο θανατηφόρο

aerosakos

Ο αερόσακος σώζει ζωές, αλλά μπορεί και να αποβεί μοιραίος, αν δεν προσέξουμε κάποια σημεία-κλειδιά!  Τα τεράστια βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, έχουν ως συνέπεια κάποιους περιορισμούς όσον αφορά στη συμπεριφορά των επιβατών μέσα στην καμπίνα. 

 Δες τι δεν πρέπει να κάνεις αν το αυτοκίνητό σου εξοπλίζεται με αερόσακο, ώστε ο αερόσακος να μην αποβεί εχθρός αντί για προστάτης.

Πάντα με ζώνη

Ο αερόσακος μας προστατεύει αποκλειστικά με την παράλληλη χρήση της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου μας.

Αυτό ισχύει για όλους του επιβάτες και για όλων των ειδών τους αερόσακους, διότι, σε περίπτωση σύγκρουσης το σώμα μας θα μετακινηθεί αντίθετα από τη κατεύθυνση του αερόσακου, προκαλώντας μας σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.

 Άδεια μου αγκαλιά

Ο συνοδηγός, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να κρατά στην αγκαλιά του πράγματα, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, ο αερόσακος θα εκτοξεύσει τα πράγματα προς τον επιβάτη ή θα τα συμπιέσει στο στήθος του με μεγάλη δύναμη.

Όλα τα αντικείμενα, πρέπει να τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών και, αν έχουν μεγάλο βάρος, να δένονται ανάλογα.

Τσιγάρο και αερόσακος

Ακόμα ένας επικίνδυνος παράγοντας είναι το κάπνισμα εν ώρα οδήγησης.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, η ταχύτατη έξοδος του αερόσακου θα το εκσφενδονίσει προς τον οδηγό και πιθανότατα προς το πρόσωπό του.

Το έγκαυμα είναι παραπάνω από σίγουρο.

Αντικείμενα στο ταμπλό

Αυτή η συμβουλή απευθύνεται μόνο για τον συνοδηγό και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα του ταμπλό από το οποίο εξέρχεται ο αερόσακος.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τοποθετήσουμε κάποιο αντικείμενο στο σημείο αυτό, διότι σε περίπτωση σύγκρουσης, η έξοδος του αερόσακου θα εκτοξεύσει το αντικείμενο αυτό με μεγάλη ταχύτητα προς την κατεύθυνσή μας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό μας.

Παιδικό κάθισμα

Σε περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε παιδικό κάθισμα για να βάλουμε το παιδί στη θέση του συνοδηγού, υπάρχουν βασικοί κανόνες για τον αερόσακο.

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να διαθέτει επιλογή για την απενεργοποίηση του σχετικού αερόσακου και το καθισματάκι θα πρέπει να κοιτάζει ανάποδα από την κίνηση του οχήματος.

Πηγή: insurancemarket

Βρείτε μας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης

Έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης με επιτυχία! Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας!

Παρουσιάσθηκε σφάλμα. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.

Η SimpleACT θα χρησιμοποιήσει τα παραπάνω παρεχόμενα στοιχεία, κατά περίπτωση, για επικοινωνία και ενημερώσεις. Τα εν λόγω στοιχεία δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή άλλη εταιρία.